Info eiwit supplementen

Eiwitten

Eiwitten
Eiwitten ook wel proteïnen genoemd zijn voedingsstoffen die caloriën en aminozuren leveren. Aminozuren zijn als het ware de bouwstoffen van het eiwit in de lichaamscellen. Indien je onvoldoende eiwitten binnen krijgt is je lichaam niet in staat om nieuwe spiermassa op te bouwen. Zelf kun je het beste eiwitten halen uit de volgende voeding: vlees, vis, zuivel, noten, vruchten, groenten etc. Meer informatie over eiwitten in voeding kun je hier vinden.

Eiwit supplementen
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er zat mogelijkheden om eiwitten uit voeding te kunnen halen. Er bestaan echter ook veel eiwit supplementen die als aanvulling op deze voeding gebruikt kan worden. Eiwit supplementen worden (op de vitaminesupplementen na) het de meest gebruikt. Je kunt de eiwit supplementen indelen in twee soorten.
1. Whey eiwitten
2. Casseïne eiwitten

 

 

Whey eiwitten
De whey eiwitten zijn veruit de meest gebruikte soort eiwitten. Whey is eigenlijk een restproduct dat overblijft na de productie van kaas. Men heeft echter ontdekt dat whey vol zit met eiwitten en essentiële aminozuren. Er zijn 3 type whey eiwitten namelijk: whey concentraat, whey isolaat & whey hydrolisaat.

1. Whey concentraat
Whey concentraat is de meest populaire soort aangezien het redelijk goedkoop is om te produceren en vanwege de smaak. Het bestaat voor ongeveer 80% uit eiwitten en een klein gedeelte uit koolhydraten en vet.

2. Whey isolaat
De tweede soort is Whey Isolaat. Dit product bestaat voor meer dan 90% uit eiwitten en bevat zo goed als geen koolhydraten en vet. Het productieproces van Whey isolaat is echter een stuk prijziger dan die van Whey Concentraat. Dit is de reden dat Whey Isolaat een stuk minder populair is.

3. Whey hydrolisaat.
De laatste soort is Whey hydrolisaat. Whey Hydrolisaat heeft ongeveer dezelfde eigenschappen als Whey isolaat, met één verschil. Bij Whey hydrolisaat is de whey al deels verteerd, zodat het lichaam in staat is om de whey een stuk sneller op te nemen. Hierdoor is je lichaam veel sneller in staat om spiermassa op te bouwen. Een tweede positieve eigenschap van hydrolisaat is dat het geen spijsverteringsproblemen zal veroorzaken. Bij Whey Concentraat zijn er namelijk veel gebruikers die last kunnen krijgen van gasvorming. Whey hydrolisaat is dus kwalitatief gezien de beste whey. Het productieproces is echter nog duurder dan bij Whey isolaat het geval is. Dit zorgt ervoor dat veel krachtsporters het toch houden bij Whey concentraat. Voor alle drie de soorten whey geldt dat de beste momenten van inname zijn ongeveer 30 minuten voor de training en vlak na het opstaan.

 

Meer informatie over Whey Perfection?

 

Caseïne eiwitten
Het belangrijkste verschil tussen caseïne eiwitten en whey eiwitten is dat Caseïne eiwitten veel langzamer worden verteerd door het lichaam. Aminozuren komen dan geleidelijk en langdurig in je bloed terecht en zorgen gedurende die periode dat spierafbraak voorkomen wordt. De meest ideale momenten om caseïne eiwitten te nuttigen zijn dan ook voor het slapen gaan en bij het opstaan. Caseïne eiwitten kun je indelen in 3 soorten:

1. Micellar caseïne
2. Calcium caseïnaat
3. Caseïne Eiwithydrolysaat

Het verschil tussen deze drie soorten zit hem voornamelijk in de verteerbaarheid. Vanwege het feit dat micellar caseïne het minst snel wordt afgebroken door het lichaam is het ook de enige soort caseïne eiwit die in supplementen gebruikt wordt.

KLIK HIER VOOR HET AANBOD EIWIT SUPPLEMENTEN!