Info Glucosamine supplementen

Glucosamine info

Wat is Glucosamine en waar gebruiken we het voor?

Glucosamine is één van de populairste voedingssupplementen op ter wereld. Het is een lichaamseigen stof en een belangrijke bouwsteen van het kraakbeen en bindweefsel. Het lichaam maakt Glucosamine aan uit glucose en aminozuren. Glucose is een suiker dat door het lichaam aangesproken wordt voor energievoorziening. De naam van het aminozuur is glutamine.
Naarmate je ouder wordt zal de aanmaak van Glucosamine afnemen. Door het nemen van Glucosamine als supplement kun je het lichaam helpen om beschadigd kraakbeen te herstellen.

Glucosamine supplementen

Glucosamine in combinatie met Chondroïtine en Msm.

Chondroïtine beschermt net als glucosamine het gewrichtskraakbeen. Chondroïtine doet dit echter op een andere manier dan Glucosamine, vandaar dat Chondroïtine en Glucosamine elkaar uitstekend aanvullen. Deze theorie is inmiddels al ondersteund door verschillende wetenschappelijke onderzoeken. MSM wordt vaak gecombineerd met glucosamine aangeboden door de pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschap.

Glucosamine

Helpt Glucosamine bij artrose?

Uit onderzoek is gebleken dat behandeling van artrose met behulp van Glucosamine zinvol is. Gebruik van Glucosamine beschermt de kwaliteit van het kraakbeen en kan pijn die gerelateerd is door artrose verzachten. De werking van Glucosamine is vooral erg goed bij artrose in de knie. Bij de heup, hand en wervelkolom is de werking minder effectief gebleken.

Waar moet ik op letten als ik Glucosamine wil kopen?

Zoals ik hierboven al heb uitgelegd is het aanbevolen om een product te kopen waarbij Glucosamine gecombineerd is met Chondroïtine en msm.
Let verder op de hoeveelheid van de grondstof Chondroïtine. Deze grondstof is namelijk erg duur. Indien een producent zijn kostprijs laag wilt houden zal hij op de hoeveelheid van deze grondstof gaan besparen. Overigens wordt Glucosamine gewonnen uit schaaldieren dus mocht je allergische zijn voor schaaldieren dan wordt dit product afgeraden.

Kunnen er ook bijwerkingen optreden bij het gebruik van Glucosamine?

Ook bij het supplement Glucosamine zijn gevallen geweest waar de gebruiker last heeft gekregen van bijwerkingen als:

– Last van de maag
– Gevoeligheid voor zonlicht
– Licht gevoel in de hoofd
– Jeuk aan de huid
– Hoofdpijn

Gelukkig hebben deze bijwerkingen zich maar in enkele uitzonderlijke gevallen voorgedaan en zijn ze mogelijk nog gerelateerd aan een bepaalde allergie.

KLIK HIER OM DIRECT HET AANBOD GLUCOSAMINE SUPPLEMENTEN TE BEKIJKEN!