Info Glutamine supplementen

Glutamine

Wat is Glutamine?

Glutamine is één van de aminozuren die het meest voorkomt in het menselijk lichaam. Glutamine wordt gekenmerkt als een semi-essentieel aminozuur. Dit komt doordat het lichaam normaal gesproken in staat is om zelf voldoende glutamine aan te maken. Nu vraag je jezelf natuurlijk af waarom je dan überhaupt glutamine als supplement nodig hebt. Op momenten dat jij veel energie en kracht van je lichaam vergt is je lichaam niet meer in staat om snel genoeg de glutamine voorraden aan te vullen. Dit heeft tot gevolg dat de synthesesnelheid van eiwitten in de spieren daalt en dat je spieren dus minder snel zullen herstellen voor een volgende training.

Glutamine komt in grote hoeveelheden voor in de volgende soorten voeding: kwark, yoghurt, melk, eieren, soja, tarwe, spinazie, kolen, bonen en tofoe. Indien je onvoldoende glutamine binnen krijgt d.m.v. voeding kan glutamine in de vorm van een supplement een uitkomst bieden. Het glutamine supplement is een witte stof reukloze & vrijwel smaakloze vaste stof, die matig oplosbaar is in water. Glutamine wordt in sommige producten ook in capsules verkocht. Glutamine als supplement is vrij goedkoop. Voor een maandverpakking betaal je tussen de 7,50 en 10 euro. Het beste is om Glutamine te mengen met een koolhydraathoudende sportdrank of fruitsap. Melk producten en cafeïnehoudende dranken  belemmeren de werking van de glutamine.

Glutamine capsules

Glutamine capsules

Wat zijn de positieve effecten van glutamine?

1. Je hebt hierboven al kunnen lezen dat Glutamine een positief effect heeft op de synthesesnelheid van eiwitten in de spieren. Dit betekent dat voldoende glutamine voorraden essentieel zijn voor een optimaal spierherstel na een training.
2. Naast spierherstel kan Glutamine ook dienen als een bron voor energie. Het lichaam kan Glutamine omzetten in glucose en daardoor kan het als energiebron fungeren. Dit heeft een positief effect op de intensiteit en duur van de training.
3. Glutamine bestrijdt de opslag van lichaamsvet. Glutamine kan in de nieren worden omgezet als glucose, en dat zonder de insulinewaarde te beïnvloeden. Door deze eigenschap werkt glutamine de opslag van lichaamsvet tegen.
4. Bij de synthese van glutamine uit glutaminezuur worden de hersenen tegen de giftige werking van ammoniak beschermd. Dit zorgt voor een verbetering van het lange- en korte termijn geheugen.
5. Glutamine remt het verlangen naar suiker en alcohol.

Glutamine

Zijn er ook nadelige effecten van Glutamine?

Er zijn zo goed als geen nadelige effecten bekend bij normaal gebruik. Normaal gebruik is voor Glutamine tot 40 gram per dag voor een volwassen persoon.
Het gebruik van Glutamine wordt wel afgeraden voor:

– mensen met nier problemen
– mensen met een leveraandoening
– zwangere vrouwen
– borstvoeding

<em><strong><a href=”http://www.bodyenfitshop.nl/bfshop/?tt=11113_12_178539_&r=https%3A%2F%2Fwww.bodyenfitshop.nl%2Faminozuren%2Fglutamine%2F”><span style=”color: #ff0000; font-family: Rockwell extra bold; font-size: large;”>KLIK HIER VOOR HET AANBOD GLUTAMINE SUPPLEMENTEN!</span></a></strong></em>