Info Pre-workout supplementen

Preworkout info

Wat is een pre-workout?


Een pre-workout is een supplement dat je (zoals de naam al zegt) vlak voor de training inneemt. Er zitten verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat je een flinke energieboost krijgt en dat je 100% gefocust raakt op je training. Ideaal dus om te gebruiken na een zware werkdag, of op momenten dat je motivatie even ontbreekt. De pre-workout producten zijn pas enkele jaren op de markt en ze zijn in deze korte periode razend populair geworden. Deze populariteit is ontstaan doordat pre-workouts veel positieve effecten hebben op je training. Ik zet deze effecten even voor je op een rijtje:
– Verbetering van je performance
– Meer kracht
– Meer uithoudingsvermogen
– Vermindert spierafbraak tijdens de training
– Verhoogt de proteïne synthese
– Meer energie en focus
– Verhoogt je metabolisme

BCAA

 

De legaliteit van pre-workout producten


Net als met zoveel producten die goed werken zitten de pre-workout producten helaas vaak op het randje van de legaliteit. De eerste pre-workout producten bevatten zo goed als allemaal de stof DMAA oftewel geranium extract. Deze stof staat op de lijst met verboden stoffen van de dopingautoriteit. Na een aantal klachten over bijwerkingen na het gebruik van DMAA heeft de FDA in 2012 een onderzoek ingesteld.
De conclusie van het onderzoek was dat DMAA inderdaad de bijwerkingen veroorzaakte. Na dit onderzoek werd er direct een verbod uitgebracht op het gebruik van DMAA in pre-workout supplementen. Fabrikanten moesten toen snel aan de bak om een vervanging voor deze stof te vinden. Dit bleek echter niet zo makkelijk. De opvolgers van de DMAA supplementen bleken lang niet zo fijn te werken als de voorgangers. Ongeveer een jaar later kwam de frabrikant Dedicated Nutrition met een product op de markt genaamd Unstoppable. Deze pre-workout wist de werking van de oude DMAA producten behoorlijk goed te evenaren. Later bleek dat in dit product een afgeleide stof van DMAA bleek te zitten. Vrij logisch dus dat de werking in de buurt kwam. Al binnen een jaar volgde weer een onderzoek naar dit product en al snel werd ook dit product verboden. Het lijkt een soort continu kat-en-muis spel te worden zoals we dat ook zien bij het doping gebruik in de wielersport.

Preworkout2

Welke ingredienten zitten voornamelijk in pre-workouts?


Cafeïne
Zie mijn pagina over Cafeïne
Taurine
Taurine is een aminozuur dat gemaakt wordt uit cysteine. Het verschilt van andere aminozuren doordat het veel meer lichamelijke processen beinvloed dan overige aminozuren. Het speelt een rol bij de controle van het samenspannen van je spieren. Het zorgt voor een goede vochthuishouding en heeft antioxidante eigenschappen. Er wordt gezegd dat Taurine het uithoudingsvermogen zou vergroten. Dit is echter nog niet door wetenschappelijke studies onderbouwd.
Creatine
Zie mijn pagina over Creatine
Beta-alanine
Beta-alanine is een lichaamseigen aminozuur. Het verbetert de prestaties doordat het aanmaak van melkzuur reduceert en zo de verzuring in de spieren onder controle probeert te houden
Arginine
Arginine is een semi-essentieel aminozuur. Arginine is betrokken bij veel stofwisselingsprocessen, het verbetert de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem.
L-Arginine is tevens een stof die het lichaam omzet in stikstofoxide. Een verhoging van stikstofoxide in het lichaam zorgt voor een beter metabolisme (voedselverbranding) en betere spierdefinitie.
BCAA
Zie mijn pagina over BCAA

KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER DE VERSCHILLENDE PRE-WORKOUT PRODUCTEN DIE MOMENTEEL VERKRIJGBAAR ZIJN!

Pre-workout info