Ontwikkel een sixpack met de volgende tips!

Sixpack trainen? Zie hier een overzicht met de beste tips!

 

De basis van je sixpack.

Er zijn een aantal factoren erg belangrijk als het gaat om het ontwikkelen van een sixpack. De basis voor je sixpack is onmiskenbaar de voeding. Als je voeding niet is afgesteld op je doel kun je zo hard trainen als je wilt, maar een mooi resultaat zul je niet behalen. Begin dus eerst met het uitbalanceren van je voeding. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik je door naar de pagina Basiskennis Voeding. Daarnaast zul je toch echt cardio training moeten gaan doen om je vetpercentage te verlagen. Tenslotte zul je buikspieren moeten uitvoeren om je core te verstevigen. Het uitvoeren van de hiervoor beschreven stappen is nog niet zo makkelijk als je denkt. Daarom probeer ik je in dit artikel de belangrijkste tips mee te geven, zodat je zo snel mogelijk het beoogde resultaat kunt behalen.

Buikspier adviezen

1. Zorg ervoor dat je niet te weinig eet.

Het bovenstaande klinkt misschien gek, maar onvoldoende eten kan het verliezen van gewicht echt nadelig beïnvloeden. Ik zal je uitleggen waarom dit zo is. Als je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt zal dit ertoe leiden dat je gewicht zult verliezen. Het probleem is echter dat als het verschil tussen je caloriebehoefte en je gebruik te groot wordt dan zul je ook je hard verdiende spiermassa verliezen. Daarnaast krijg je ook last van andere vervelende klachten als vermoeidheid, verminderde mentale scherpte en een slecht humeur.
Dit zijn echter niet de enige problemen die ontstaan bij het drastisch terugschroeven van je calorieverbruik. Op het moment dat je cardio oefeningen gaat uitvoeren zorgt het flinke tekort aan calorieën er namelijk voor dat je lichaam zoveel mogelijk vet wilt vasthouden en in plaats daarvan spieren gaat verbranden. Vasten is om deze reden duidelijk geen effectieve manier om naar een sixpack toe te werken. Wat dan wel het meest effectieve voedingsschema is om je buikvet weg te trainen is voor iedere persoon verschillend. Als vuistregel kun je aanhouden dat je calorietekort ongeveer 20% onder je dagelijkse behoefte moet komen te zitten. Vanuit dit punt kun je dan finetunen wat voor jou het beste werkt.

 

2. Consumeer voor een sixpack exact de juiste hoeveelheden.

Het klinkt misschien overdreven, maar het afwegen van je voeding is zeker aanbevolen indien je zo snel mogelijk resultaten wilt zien. de snelste manier om af te vallen is door de hoeveelheid en samenstelling van je maaltijden exact af te stellen op je doel. Op het oog is dit gewoon erg lastig in te schatten hierdoor kun je onbewust een overschot aan calorieën binnen krijgen of een scheve verhouding tussen je macro nutriënten (koolhydraten/eiwitten/vetten).

Voeding afwegen

 

3. Start voor een sixpack één keer per week je training met buikspieroefeningen.

Uit onderzoeken is gebleken dat iets minder dan de helft van alle mensen het trainen van de buikspieren minder serieus aanpakt vergeleken met overige spiergroepen. Wat hier zeker aan bijdraagt is het feit dat de buikspieroefeningen bijna altijd als afsluiting van de training uitgevoerd worden. Vaak is de meeste energie dan al uit het lichaam verdwenen met als gevolg dat je nooit meer 100% kan geven.

4. Maak gebruik van groepslessen.

Eerder in dit artikel heb ik al genoemd dat ongeveer de helft van alle mensen buikspieren minder aandacht geeft dan overige spiergroepen. Indien je hoort bij deze 50% kunnen groepslessen een uitkomst bieden. Bij bijna iedere hedendaagse sportschool worden deze lessen wel aangeboden. Het gaat bijna altijd om klasjes waarbij je gedurende een kwartier een opeenvolgende serie van buikspieroefeningen afwerkt. Tussen de oefeningen door pak je minimale rustmomenten. Doordat je nu de buikspieren in groepsverband aan het trainen bent zul je jezelf veel verder pushen, aangezien je jezelf niet voor schut wilt zetten voor de rest van de klas.

Buikspier les

5. Voer de juiste oefeningen uit voor je sixpack.

In het onderstaande overzicht geef ik een opsomming van oefeningen die ik aanraad.

1. Ab roller

                                                                                                                                                             

2. Cable crunch

                                                                                                                                                             

3. Leg raises

                                                                                                                                                             


 

6. Drink cafeïne houdende drankjes voor een sixpack.

Cafeïne is een erg geschikt middel om af te vallen. Het zorgt namelijk voor een stijging van je lichaamstemperatuur. Dit zorgt er weer voor dat je metabolisme (stofwisseling) een boost krijgt. Hierdoor zul je dus meer vet verbranden. Let er wel op dat je geen cafeïne houdende drankjes neemt die snelle suikers bevatten zoals Red bull en Cola. Zwarte koffie en groene thee zijn verstandige keuzes aangezien ze een minimale hoeveelheid calorieën bevatten.

GroeneThee

7. Gebruik supplementen voor maximale resultaten voor je sixpack.

Je voedingsschema is volledig in orde, maar je wilt je resultaten toch nog een niveau hoger tillen? Supplementen kunnen je hierbij helpen. Indien je een lager vetpercentage wilt verkrijgen voor een sixpack kunnen eiwitshakes en fatburners je helpen. Eiwitshakes kun je gebruiken als maaltijdvervanger, waardoor je minder koolhydraten en vetten binnen zult krijgen. Dit zal leiden tot gewichtsverlies met zoveel mogelijk behoud van spiermassa. Naast eiwitten kun je ook gebruik maken van fatburners. Fatburners bevatten verschillende ingrediënten die ervoor zorgen dat jouw stofwisseling een flinke boost krijgt.

 

  • Categorie

  • 1. Fatburners
  • 2. Eiwitten
  • Aanbevolen Product

  • Iron Cuts – Arnold Schwarzenegger Series
  • Gold Standard 100% Whey Protein - Optimum Nutrition