Vindt hier alles over de bekendste superfoods

Wat zijn Superfoods?
Je hoort de term Superfoods steeds vaker. Dit komt omdat deze producten enorm in populariteit zijn toegenomen de laatste tijd. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 10 mensen momemteel superfoods gebruikt.De reden hiervan is dat men zich er steeds meer bewust van is wat men eet en wat de gevolgen van je voeding zijn op ouderdomsverschijnselen en ziektes. Steeds meer mensen ontdekken de gevaren van bepaalde e-nummers en kiezen voor biologische producten. Wat zijn superfoods dan precies? Superfoods is een verzamelnaam die gegeven is aan producten die voornamelijk weinig caloriën bevatten & boordevol zitten met voedingsstoffen en anti-oxidanten. Vaak wordt beweerd dat deze producten het verouderingsproces vertragen en de kans op ziektes als kanker verminderen. Superfoods zijn over het algemeen een stuk duurder dan normale voeding. Er zijn heel veel soorten superfoods op de markt. Dit zijn de meest gebruikte soorten Superfoods:

Quinoa
De superfood die de meeste populariteit geniet is Quinoa. De prijs van Quinoa is ook vanwege de enorme vraag en het beperkte aanbod enorm gestegen. De zaden van de quinoa plant zien er uit als graankorrels en worden ook op deze manier in de keuken bereid. Ze hebben een nootachtige smaak. Ze zijn te gebruiken ter vervanging van rijst of couscous. Daarnaast is Quinoa ook erg lekker als toevoeging bij een salade. Quinoa is ook erg geschikt bij het afvallen aangezien het snel een vol gevoel geeft. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2, vitamine E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. Quinoa bevat geen gluten, ze zijn dus ideaal voor mensen met een glutenallergie of –intolerantie.
BF_superfoods_quinoa-300x300
KLIK HIER VOOR MEER INFO EN ACTUELE PRIJZEN VAN QUINOA!

Chiazaad
Chiazaden zijn afkomstig van de Salvia hispanica. Dit is familie van de munt plant. De Chia zaden zijn van origine afkomstig uit de centrale vallei van Mexico. In chiazaad zitten veel gezonde vetten en vezels. Van de 100 gram Chiazaad is 17 gram alfa-linoleenzuur. Dit is een gezond omega 3 vet. Het zit ook in walnoten echter in chiazaad zit het twee keer zoveel. Je kunt chiazaad toevoegen aan shakes, fruitsalades, yoghurt of kwark.
BF_Superfoods_chiazaad
KLIK HIER VOOR MEER INFO EN ACTUELE PRIJZEN VAN CHIAZAAD!

Gojibessen
Gojibessen groeien aan een struik die de boksdoorn of rode mispel wordt genoemd. Deze plant is afkomstig uit uit Oost-Azië. Gojibessen zijn rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren & anti-oxidanten. Van goji wordt ook gezegd dat deze sterke gezondheidseffecten zouden hebben, zoals de preventie van (cardiovasculaire) chronische ziektes. Uit onderzoek is ook gebleken dat Goji bessen de gezondheid van de hersenen stimuleert en daarnaast ook nog eens beschermd tegen Alzheimer. Daarnaast zou het ook nog positieve effecten hebben op hoge bloeddruk, koorts en ouderdomsgerelateerde oogproblemen als staar en maculadegeneratie.
Er zijn helaas ook negatieve bijwerkingen van Goji bessen. Mensen die last hebben van pollenallergie zouden hun allergie met Goji bessen kunnen triggeren. Ook mensen die medicijnen slikken die invloed hebben op de bloedstolling moeten voorzichtig zijn met het nuttigen van Goji bessen. Het consumeren van Goji bessen schijnt namelijk de bloedingstijd aanzienlijkt te verlengen. Tenslotte zit er een schadelijke stof in Goji bessen genaamd Atropine. Deze stof kan bij inname leiden tot hartritmestoornissen, droge mond, verminderde zweetproductie, duizeligheid en slapeloosheid. De hoeveelheid Atropine in Gojibessen is echter over het algemeen zo laag dat de kans op schadelijke gevolgen vrij gering is. Je kunt Goji bessen op meerdere manieren consumeren. De meeste mensen voegen Goji bessen toe aan een smoothie. Je kunt er echter ook thee van maken, of je kunt ze toevoegen aan een salade.

BF_superfoods_Goji-bessen
KLIK HIER VOOR MEER INFO EN ACTUELE PRIJZEN VAN GOJI BESSEN!

Tarwegras Tarwegras is een product dat in Amerika erg populair is en overal te verkrijgen is. In Nederland is het ook bezig met een aardige opmars. Tarwegras kun je eigenlijk omschrijven als een soort van alles-in-1 groente. Tarwegras zit vol met vitamines, enzymen & mineralen. Tevens zorgt het voor een flinke energie toename. Daarnaast zorgt het voor de bevordering van de bloedvorming, helpt het om een hoge bloeddruk tegen te gaan en zorgt het voor een goede werking van het immuunsysteem. Hoe consumeert men eigenlijk Tarwegras? De beste manier is om de tarwegras in een slow juicer te stoppen en de sap te drinken. Je kunt echter ook tarwegras poeder kopen en dit met water mengen. Mocht de smaak je niet aanstaan dan is het ook nog mogelijk om tarwegras binnen te krijgen in tabletvorm.

BF_superfoods_tarwegras
KLIK HIER VOOR MEER INFO EN ACTUELE PRIJZEN VAN TARWEGRAS!