Hannibal for King

Hannibal for king workout

Hannibal for King

Hannibal Tyron Lanham ook wel Hannibal for king genoemd begon al met het beoefenen van Calisthenics toen hij 8 jaar oud was. Hij groeide op in een moeilijke buurt en calisthenics zorgde ervoor dat hij uit de problemen bleef. Hannibal heeft nooit iets tegen een sportschool gehad maar verkoos naar eigen zeggen altijd het trainen in de frisse buitenlucht boven een muffe sportzaal.

Inmiddels is Hannibal uitgegroeid tot één van de de meest bekende beoefenaars van deze sport en heeft hij een zeer groot aandeel in de enorme populariteit die deze sport in korte tijd vergaard heeft. Er staan veel workout video’s van Hannibal op youtube. In deze filmpjes zie je hem de meest extreme lichaamsgewicht oefeningen uitvoeren. Naast het beoefenen van calisthenics werkt Hannibal als personal trainer. Hij vindt het prachtig om de jeugd te inspireren.

Hannibal for King Stats


Geboortedatum: 28 juli 1987
Lengte: 182.88 cm
Gewicht: 122 kg

 

Hannibal for King Trainingsschema

Statistieken van de totale workout.

Pushups – 275
Dips – 165
Pullups – 70
Chinups – 70
Geschatte duur v/d workout: 45 minuten
Focus: Uithoudingvermogen
Spieren: Bovenlichaam

Beschrijving van de workout.

Het doel van deze workout is om de een vast aantal sets zo snel mogelijk af te werken. Je kan de moeilijkheidsgraad van deze training aanpassen naar je eigen profiel door het aantal herhalingen binnen de set aan te passen. Hannibal adviseert om te richten op het maximale aantal herhalingen dat je met de juiste vorm en techniek kunt uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat de kans op blessures door overbelasting minimaal is. Je hebt in feite 4 oefeningen die je zult uitoefenen: pushups (opdrukken), dippen, pullups (optrekken met handpalmen van je af) en chinups (optrekken met handpalmen naar je toe).
Je begint de workout door te beginnen met de eerste set pushups en vervolgens met zo min mogelijk pauze door te gaan naar de pullups etc. Het schema dat je volgt ziet er als volgt uit:

pushup setjes: 30 / 29 / 28 / 27 / 26 / 25 / 24 / 23 / 22 / 21 / 20

pullups setjes: 10 / 9 / 8 / 7 / 6 / 5 / 5 / 5 / 5 / 5 / 5

Setjes dippen: 20 / 19 / 18 / 17 / 16 / 15 / 14 / 13 / 12 / 11 / 10

Setjes chinups: 10 / 9 / 8 / 7 / 6 / 5 / 5 / 5 / 5 / 5/ 5

Voor een beginner is dit een behoorlijk heftige training, dus als je net begint is het verstandig om het aantal herhalingen binnen de set af te stellen op je huidige niveau.

Bij het bepalen van de volgorde in de oefeningen moet je altijd zorgen dat je na een ‘duw’ oefening (pullups & dips) altijd een ‘trek’ oefening (pullups & chinups) doet en andersom.
Op deze manier geef je de spieren de kans om te herstellen na een set.

Hannibal for king Calisthenics
Hannibal for king rug

Hannibal for King Voedingsschema

In het bovenstaande youtube interview geeft Hannibal aan dat hij eigenlijk alles eet wat hij wil inclusief junk food. Voor Hannibal werkt het motiverend om nog harder te kunnen trainen, omdat hij op deze manier nog harder moet werken om de enorme hoeveelheid geconsumeerde calorieën te verbranden.

Hannibal for king filmpjes

Hannibal for King Voedingssupplementen

Whey Proteïnen
KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER WHEY PRODCUTEN!

Hannibal for king training

Hannibal for King Social media

social-facebook-box-blue-iconFacebook
Instagram_iconInstagram

 

TRAINERS'S CLASSES