Keven (Da Hulk) Washington

Keven Da Hulk Washington

Keven (Da Hulk) Washington

Keven is geboren op 30 maart 1985 in New Orleans, Hij  is 1 meter 82 lang en hij weegt rond de 150 kilo. Zijn meest gebruikte vormen van communicatie zijn flexen, grommen en schreeuwen. Begin 2014 plaatste zijn maatje CT-Fletcher een trainingsfilmpje waarin hij Keven als het ware voorstelde aan zijn fans. In dit filmpje zie je hem vooral schreeuwen en  bankdrukken met extreme gewichten. Doordat zijn enorme omvang en kracht goed naar voren kwam in dit filmpje werd hij in no-time razend populair. Inmiddels is de youtube video iets meer dan 11 miljoen keer bekeken. Hierdoor werd Keven in 1 klap bekend over de hele wereld. Door zijn plotselinge populariteit heeft hij sinds kort ook ook een deal gesloten met blackmarketlabs (een Amerikaanse verkoper van supplementen).

 

Trainingsprogramma

maandag: Borst
100 Pushups (25 x Wijd, 25 x Military, 25 x op de knokkels, 25 x Diamond)
Flat Bench Press
Decline Bench Press
Incline Bench Press

Dinsdag: Rust

woensdag: Rug/Biceps
Pull Ups
Dumbbell Rows
Lat Pulldowns
Barbell Curl
Dumbbell Curls

Donderdag: Schouders
Shrugs
Dumbbell Shoulder Press
Dumbbell Flys
Military Press

Vrijdag: Rust

Zaterdag: Benen
Squats
Leg Press
Hamstring Curls
Leg Extensions

Zondag: Buik
Crunches
Scissor Kicks

Bankdruk trainingsprogramma
Keven zijn bankdrukrecords zijn 635 pond (288 kilo) in een officiële competitie en 670 pond (303 kilo) in de sportschool. Toen Keven nog een jonge tiener was liet zijn vader een keer een bankdruk stang met 20 kilo aan iedere kant zakken op zijn borst en vervolgens liet hij deze stang liggen. Na 3 minuten van jammeren en schreeuwen was Keven het zat, hij maakte zich kwaad en drukte de stang van zich af. Vervolgens zei zijn vader hem dat hij een stuk sterker was dan hij zelf dacht. Dit is natuurlijk een vrij barbaarse manier van opvoeden, maar het heeft wel bijgedragen aan zijn doorzettingsvermogen.

Keven heeft zijn bankdruk trainingsprogramma opgedeeld in 4 fases. De totale duur van zijn programma is 11 weken. Hij geeft aan dat je na afloop van die 11 weken een extra schijf aan beide kanten van je stang kunt hangen.

Fase 1
Tijdens de 1e fase ben je bezig om een basisniveau te creëren. Je begint met bankdrukken op de flat bench. Je begint met 20% van het maximale gewicht waarmee je één herhaling kunt maken. Met dit gewicht maak je 10 herhalingen. Dit is een warming up. Let tijdens deze warming up goed op je vorm en het samenspannen van de spieren. Zorg ervoor dat je de stang helemaal laat zakken tot de borst en maak snelheid in het begin van je uitstoot. De 2e set schakel je over naar 40% voor nog een keer 10 herhalingen. Daarna 6 tot 8 herhalingen met 60%. Vervolgens pak je 1-3 herhalingen met 80%.
De laatste set 2 setjes pak je 50% en ga je door tot muscle failure (totdat je niet meer kan). Met deze laatste setjes pomp je de spieren vol met bloed en breng je het totale aantal setjes op 6.
Na het bankdrukken ga je verder met ondersteunende oefeningen als incline bench, decline bench, dippen en peck dek. Voor de uitvoering van deze oefenen klik . Na deze oefeningen is je borst helemaal klaar en kun je over naar de triceps. Je pakt nog een paar oefeningen, waarbij je veel herhalingen maakt. Je triceps hebben al zware ondersteuning geleverd bij de borst oefeningen dus deze triceps oefeningen dienen er alleen voor om de reserves uit te putten.

Fase 2:
Tijdens deze fase bouw je de meeste kracht op. Voordat je begint met bankdrukken doe je wat oefeningen om de borst spier al iets uit te putten. Als gevolg hiervan zul je iets minder kunnen drukken dan in fase 1. Het voordeel hiervan is dat je lichaam zich gaat beroepen op spiervezels die het normaal gesproken niet nodig heeft. Je triceps moeten bijvoorbeeld veel harder werken in deze fase en daar zul je later de voordelen van merken. Tijdens deze fase ga je een stuk dieper dan in fase 1 dus een spotter is eigenlijk onmisbaar.

Fase 3:
Week 8 en 9 zijn een herhaling van fase 1, alleen schroef je de volumes iets terug. Dit zorgt ervoor dat je wat extra energie kunt opbouwen voor wanneer je opnieuw je maximale bankdrukgewicht bij 1 herhaling wilt wegdrukken in week 11. Tijdens deze weken ligt de focus meer op techniek, ademhaling en pure kracht.

Fase 4:
In deze laatste week werk je toe naar een 1 herhaling poging met het maximale gewicht.

Kevin (Da Hulk) Washington

Voedingsschema

Keven eet 8 maaltijden per dag. Hij begint zijn dag meestal met het eten van havermout en een stuk of 8 eieren. Van deze eieren eet hij alleen het eiwit.
Hij eet geen rood vlees, maar behoudt zich tot het eten van vis en kip. Daarnaast eet hij veel groenten en fruit. Hij geeft aan dat hij redelijk laag in koolhydraten probeert te blijven omdat hij naar eigen zeggen zijn vetpercentage niet teveel te laten stijgen. Hij beperkt zich met drinken tot water en sinaasappelsap.

maaltijd 1: 5 gekookte eieren, havermout
maaltijd 2: een whey proteine shake van 1 schep whey
maaltijd 3: 150 gram mager kalkoenvlees, een gegrilde zalm met gemengde groenten
maaltijd 4: een whey proteine shake van 1 schep whey
maaltijd 5: 70 gram volkorenpasta, 150 gram kippenborst & gemengde groenten

 

Kevin (Da Hulk) Washington2

Voedingssupplementen

Hulk zijn favoriete supplementen zijn aminozuren en whey proteïnes.

Social media

social-facebook-box-blue-iconFacebook
Instagram_iconInstagram

TRAINERS'S CLASSES