Ronda Rousey

Ronda Rousey vechthouding

Ronda Rousey

Stats
Naam: Ronda Rousey
Geboortedatum: 01-02-1987
Gewicht: 61 kg
Lengte: 168 cm
Beroep: UFC Bantamweight vechter

Ronda Rousey Trainingsschema

Zie hieronder enkele voorbeelden van oefeningen die Ronday Rousey gebruikt tijdens haar training.

BOSU-Ball Squat-and-Press
Stap midden op de BOSU ball met je benen recht onder je lichaam. In beide handen hou je een dumbbell vast. Zak nu door je knieen en maak een squat. Als je vervolgens weer omhoog komt til je de gewichten boven je lichaam. Daarna laat je de armen weer zakken naar de startpositie. Herhaal dit zo’n 10 tot 15 keer.

Ronda Rousey training 1

Stability-Ball Toss
Begin de oefening door te knielen op de stability ball. Plaats nu je handen op een muur of zorg ervoor dat een partner je ondersteund terwijl jij op de bal gaat staan. Als de bal iets leeggelopen is zal dit wat makkelijker gaan. Zorg dat je partner vervolgens een paar meter van je af gaat staan. Nu is het de bedoeling dat je partner een 2e stability bal naar je gooit terwijl jij ondertussen je evenwicht probeert te bewaren. Herhaal dit zo’n 10 keer.

Medicine-Ball Plyo Push-Up
Begin de oefening in de push-up positie op de grond met een medicine bal tussen je handen. Buig je armen en laat je lichaam naar de grond zakken. Strek nu je armen met explosieve kracht zodat je handen van de grond af komen en bovenop de bal landen. Zet nu je handen weer terug op de grond en herhaal deze oefening zo’n 10 keer.

Ronda Rousey training 2

Stability-Ball “Fall”
Plaats je buik midden op de stability bal, zet je handen op de grond en til je voeten op. Blijf naar de grond kijken en hou ondertussen de afstand tussen je schouders en de grond gelijk terwijl je met je linker heup naar het plafond toe draait. Daarna volgt de rechter heup. Doe dit 10 a 15 keer per kant.

Ronda Rousey training 3

In het onderstaande filmpje zie je Rousey nog een aantal oefeningen uitvoeren die voornamelijk gericht zijn op de core.

Ronda Rousey trainingsschemaRonda Rousey trainingsschema

Ronda Rousey Voedingsschema

Ontbijt
Een kom met chiazaad, hennepzaad, havermout, agarve nectar, amandelboter, rozijnen & kaneel.
Onderweg naar de sportschool drinkt ze een kop koffie van een Franse koffiepers gemengd met grasgevoerde boter en gezoet met rauwe cocosnoot olie en stevia.

Tussendoor snack
Shake gemaakt van een hele biet, een appel, 2 wortels, 4 aardbeien, 100 gram blauwe bessen, 2 handen rode druiven, een citroen, een handvol spinazie, handvol boerenkool, een klein beetje peterselie, 2 stengels selderij, 2 eetlepels hennepzaden, 2 eetlepels chiazaad, 1 eetlepel cocosnoot olie en 1 blad van een snijbiet.

Lunch
Een roerei van 2 eieren, rode pepers, tomaten, spinazie, avocado, champignons, kalkoenspek met speltbrood en grasgevoerde boter. Daarbij drinkt ze wederom een kop koffie.

Tussendoor snack
Shake gemaakt van een hele biet, een appel, 2 wortels, 4 aardbeien, 100 gram blauwe bessen, 2 handen rode druiven, een citroen, een handvol spinazie, handvol boerenkool, een klein beetje peterselie, 2 stengels selderij, 2 eetlepels hennepzaden, 2 eetlepels chiazaad, 1 eetlepel cocosnoot olie en 1 blad van een snijbiet.

Avondeten
Chili con carne gemaakt met kalkoekgehakt, groene en rode paprika, avocado, hennepzaden, bonen, cayenne peper en chili peper.

Dessert
Een kom Griekse yoghurt met een eetlepel chiazaad en agave.

In het verleden heeft Ronda erg geworsteld met de aandoening Boulimia. Ze was erg bezig met eten en haar geluk was erg afhankelijk van haar gewicht en haar uiterlijk. Na een lange strijd is het haar uiteindelijk wel gelukt om op een gezonde manier om te gaan met haar gewicht en eetpatroon. Tegenwoordig let Ronda vrij goed op wat ze eet echter weigert Ronda om haar calorieën te tellen.
Wel let ze op dat ze ongeveer om de dag koolhydraten eet. Haar favoriete bronnen voor koolhydraten zijn rijst en aardappels. Als Ronda een keer trek heeft in iets ongezonds gaat ze meestal voor buffalo wings.

Buffalo wings Ronda

Ronda Rousey voeding

Ronda Rousey Voedingssupplementen

Ronda volgt een soort mix tussen een Paleo en Warrior dieet. Ze eet alleen natuurlijke producten en zal dus nooit iets eten dat uit een fabriek komt. Om deze reden gebruikt ze dus geen supplementen.

Social media

canstockphoto26972725Website
social-facebook-box-blue-iconFacebook
Instagram_iconInstagram